Wrocławski raj dla miłośników donutów

Pączek to coś więcej niż sama jedynie słodka przekąska. Pączek to prawdziwa ikona wśród wyrobów cukierniczych. A kosztowanie idealnego pączka wymaga odpowiedniej atmosfery i godnej celebracji. Jeśli jeść pączka, to tylko tego najlepszego. Gdzie go szukać? We wrocławskiej kawiarni Bite a Donut, czyli raju dla pączkowych maniaków.

W poszukiwaniu najlepszych pączków

Wytwarzanie idealnych pączków to prawdziwa sztuka. Takich autentycznych, produkowanych wedle tradycyjnych receptur, z zachowaniem wszelkich zasad sztuki piekarskiej i norm jakościowych, próżno szukać w zwykłych sklepach czy, tym bardziej, marketach. Bo prawdziwy pączek musi być świeży, aromatyczny i przygotowany ze składników najwyższego sortu. A prawdziwy koneser od razu pozna się na jego jakości.

Właśnie dla owych koneserów sztuki wytwarzania pączków, na ul. Św. Mikołaja 43/1 we Wrocławiu, powstała pączkarnia o nazwie Bite a Donut. To miejsce to prawdziwa gratka dla miłośników słodkości, a w szczególności dla amatorów amerykańskich, tradycyjnych pączków z dziurką, czyli donutów, które są specjalnością firmy. Tutejsze wyroby są wyśmienite, z pewnością są to najlepsze pączki, jakie możemy dostać we Wrocławiu.

Jakość przede wszystkim

Głównym założeniem Bite a Donut, co zresztą nietrudno zauważyć (i poczuć) zaraz po przekroczeniu drzwi kawiarni, jest oferowanie klientom wyrobów najwyższej jakości. Donuty powstają na miejscu, a do ich sporządzenia używa się tylko świeżych i naturalnych składników. Powstają tu najprawdziwsze, charakterystyczne dla amerykańskiej popkultury, idealnie złociste na zewnątrz, cudownie miękki i puszyste w środku, pączki z dziurką, które na dodatek wyglądają obłędnie skąpane w lukrowych pomadach i okraszone rozmaitymi posypkami. 

Jest w czym wybierać

O zaprawdę oferta jest przebogata. Oprócz donutów w tradycyjnej, minimalistycznej odsłonie np. z lukrem, cynamonowym cukrem, czy czekoladą, można skosztować naprawdę ciekawych połączeń smakowych. Dla wielbicieli znanych łakoci, znajdą się pączki o smaku Rerrero Rocher czy ciasteczek Oreo. Amatorzy klasycznych wersji mogą zaś spróbować donutów z dodatkiem krówki, serka mascarpone, czy kokosa. Kreatywność i pomysłowość to naczelna cecha tutejszych piekarzy, co to tego nie ma żadnych wątpliwości.

Polub profil na FB: https://www.facebook.com/biteadonut/

Urokliwie i nieszablonowo

Istotnie nie jest to miejsce idealne dla tych, którzy konsekwentnie pragną przestrzegać diety. Odurzający zapach cynamonu, karmelu, prażonych orzechów, czy aromatycznej czekolady, wodzi na pokuszenie i skłania do kulinarnych występków. Ale mała pokusa jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Tam bardziej, że dobre jedzenie broni się swoją wysoką jakością, a nie liczbą kalorii.

Wrocławską paczkarnię warto polecić również ze względu na estetyczne i kulturowe doznania. Dokładnie tak! Cudowne zapachy zwalają człowieka z nóg już w momencie przestąpienia progu, a niebanalny wygląd zachęca do spędzenia tu długich chwil w samotności lub też w towarzystwie przyjaciół. Jest pęknie, trochę amerykańsko, odrobinę uroczo, nieco instagramowo i niezmiennie słodko. A kto nie wierzy w hipnotyzująco- odurzające działanie odgłosów smażenia na głębokim tłuszczu, musi tu koniecznie zajrzeć i zbadać tę sprawę.

Dodaj komentarz